NEBULOSA GÅRDSBUTIK

Välkommen till Nebulosa Gård,

vackert beläget en mil norr om Sundsvall.

Här bor jag, Susanne, och min familj – och vi lever vår dröm. Varje dag, året runt.

 

Det var ingen slump att vi hamnade här. Det var meningen att jag och min man Lennart skulle köpa gården och tillsammans skapa en kreativ mötesplats.

 

Vår historia med Nebulosagård började för fyra år sedan. Vi letade efter en plats där vi kunde genomföra den idé som slagit rot hos oss. Att hitta en gård där vi kunde bo, samtidigt som vi kunde förverkliga vår dröm – att erbjuda privatpersoner och företag en unik upplevelse. Att skapa en kreativ miljö och samla kreativa idéer.

 

Under de fyra år som vi har bott här har vi skapat en naturlig mötesplats för kreativa möten. 

 

varje år anordnar vi jul- och påskmarknad, vi anordnar också bröllop, möhippor, svensexor, dop och företagskickoffer. Allt i vår fina och charmiga loge. Den kan även du, som privatperson eller företag, hyra för en aktivitet.

 

Sommartid har vi öppet i vår visningsträdgård som vi öppnade sommaren 2018. Det blev en riktig fullträff. Vi hade så många besökare, och för oss var det ren och skär lycka att få dela med oss av det vi tillsammans har lyckats skapa.

 

Flera gånger per år har vi även musikunderhållning i vårt fina glashus.

 

Känner ni för att göra ett utflyktsmål tillsammans med hela familjen? Det finns någonting för alla på vår gård, ung som gammal kan hitta sin egen plats att slå sig ner på.

Eller varför inte besöka vårt mysiga kafé i bagarstugan?

 

Vi hade aldrig kunnat drömma om att vår gård skulle bli ett sådant dragplåster som det är i dag och vi är så glada över att ha vunnit priset: “Bra gjort i Sundsvall”.

 

Det är tack vare er, alla kunder, som vi kan fortsätta att göra det vi tycker om – att erbjuda en unik upplevelse i en kreativ miljö.

 

Vill ni veta mer?

Här finns en PDF om vår verksamhet och våra erbjudanden.

 

Vi finns även på Facebook och instagram under namnet Nebulosagård.

 

Väl mött

Susanne och Lennart Arnfridsson

 

Nebulosa Gård 2019

Det har hänt mycket på Nebulosa Gård under de senaste åren. I vårt senaste event hälsade vi våren välkommen och firade påsk, med tema mat och hantverksmässiga kringprodukter den 12-14:e april. Då kunde man bland annat:

Gå på upptäcktsfärd i gammeldags miljö vid värmande vårsol, besökares glada miner och allsköns mässutställare.

Tunnbröd Must örtkryddor chutney sill strömming rörost hemkärnat-smör marmelad ostar torkade kantareller fårkorv lammkött fläsk honung chokladpraliner skorpor kex mandelkubb och mycket mycket mera.

Levande slöjd med kniv och yxa. Handsmidda knivar och vackra trä korpar. Textilprodukter för barn och vuxna. Vackra keramikföremål. Naturprodukter i form av tvålar och salvor.

Under fredagens nattmarknad inslag av sång och musik. En väverskas berättelse om känslan för sitt hantverk. Kom och lyssna till historien om Bagar Bertha (-som fyller 105 år på skärtorsdag) och kommande bok

release. När mörkret faller och natten tar vid tar vi del av en sprakande eldshow.
Blir ni hungriga finns både gulaschsoppa och kolbullar att mätta sig med. Även glögg för de som är sugna på

något sött.


Välfyllda logar och Påskinspirerande Gårdsbutik i två våningar.

Adress: Nebulosa Gård, Nebulosav. 12 Sundsbruk -endast några minuter norr om Birsta. Kontakt: 070-299 59 18 / Susanne Arnfridsson

följ oss gärna på Facebook / Instagram @arnfridsson & @nebulosagard www.arnfridsson.se 

 

2018 var ett roligt och spännande år:

17:e - 18:e november Julbazar. Upplev en förtrollande jul på Nebulosa Gård. Gå i gammeldags julmiljö vid knastrande eldar, glöggkok och julmusik. Hantverk, hembakat och nygjort "julgodis" från allsköns mässutställare. Ni möter 16 stycken utställare inom mat och hantverk. Tid kl: 12-16

7:e november Sånger av & med Jan Boholm. Välkomna till en stämningsfull afton i Glashuset. Med egenkomponerad musik och poetiska texter beskriver Jan åren som gått, livet och kärleken.

Matig smörgås och dryck ingår i priset av 150 kr. Tid kl: 18-19:30

28:e oktober Afternoon Tea & Musik i Glashuset. Bosse och Nora Sjöbom hyllar våra kända kvinnliga artister, från Nancy Sinatra till Lady Gaga. Ett unikt tillfälle att möta far och dotter i ett musikaliskt potpurri. Pris 250 kr. OBS FULLT!

13:e oktober Golden Hit´s & Mat i Glashuset. Musikunderhållning med Kenneth Tjernström och gästs. Långkokt gryta serveras över öppen eld. Entré 295 kr. OBS FULLT!

19:e september. Kenneth Ruda föreläser om perenner.

8:e september Musik & Pizza buffe. 60-tals musik och underhållning med Kenneth Tjernström. Stenugnsbakad pizza serveras under kvällen. Entré 250 kr. OBS FULLT!

21:a augusti Sommarkväll på Nebulosa Gård. Musikquiz och underhållning med Kenneth Tjernström och kvällens hemliga gäst. Musikentré, filt och kaffe med dopp 100 kr. Tid kl: 19-21

 

26:e juli Sommarkväll på Nebulosa Gård. Musikquiz och underhållning med Kenneth Tjernström och kvällens hemliga gäst. Musikentré, filt och kaffe med dopp 100 kr. Tid kl: 19-21

 

21 juli Duo Estrad - Twilight Time på Logen - kvällsskymning på logen. Välkomna till en vintageafton med dansanta toner på logen kl: 19-21:30. Entré 100 kr. I pausen kommer det att finnas varm korv med bröd, förfriskningar och fika till försäljning.

 

12 juli Duo Estrad - Visor & Skillingtryck. Klockan 17:30-19:30 får ni vara med i en stämningsfull stund med "storytelling"i toner med svallande känslor i drama och kärlek. Entré 100 kr. Fika kommer att finnas till försäljning i Café Bagarstugan.

 

2-5 juli Filmkollo för barn 9-12 år. Här får barnen vara med från idé till förverkligande. Den färdiga filmen visas under Vernissagekvällen den 5 juli kl: 18. OBS FULLT!

 

1 juli Tusen Trädgårdar. Kom och inspireras av trädgård, andas trädgård och njut av vackra trädgårdsprydnader. 

Öppet kl: 10-17 och hembakat serveras under dagen i Café Bagarstugan

 

26 juni Sommarkväll på Nebulosa Gård. Musikquiz och underhållning med Kenneth Tjernström och kvällens hemliga gäst. Musikentré, filt och kaffe med dopp 100 kr. Tid kl: 19-21

 

15 juni Sommarlov och jordgubbstårta. Vi firar in sommarlovet med alla barn ochbjuder in till en härlig stund med fika i trädgården, picknick filtar finns att låna.

 

19-20 maj Lions Konstrunda med 13 närvarande konstnärer på Nebulosa Gård.

 

 

2017 hade vi också mycket kul för oss:

 

18-19/11 kl: 12-16 Här är Julbazaren du inte vill missa. Kom och upplev en förtrollande jul på Nebulosa Gård

 

27/9 Musik & Mat i glashuset Musikalisk underhållning med Duo Estrad. Medelhavsinspirerad mat, värmande lyktor och fladdrande ljus. Endast förköp gäller så boka plats. Pris 195 kronor. 

 

3/9 Vernissage Lena Backman visar målningar i blandteknik och konsthantverk. Utställningen pågår t.o.m 14 oktober.   

 

4/8 Musik på logen "Reparture"  Obs förköp av biljett gäller och pris 60 kr. Under kvällen serveras något lättare ätbart till självkostnadspris. Spelningen börjar kl. 20 insläpp från 19:30

 

2/8 Kl. 19-21 Vernissage Annkatrine Karlstrand visar vacker och unik keramik. Utställningen pågår hela augusti månad.

 

15/7 Picknick bröllop kl 15:30 Kom som du är och ta del i ett annorlunda sommarbröllop. Medtag egen picknick korg och filt. Dela dagen och glädjen med oss / Susanne & Lennart

 

2/7 Kl. 11 Sommargudstjänst i det fria, vid sämre väder flyttar vi in på logen. Medverkande präst Susanne Öhlen från Sköns församling. Samt Vernissage av ny utställning på logen, konstnären Lena Sellstedt. Utställningen pågår 2-29/7

 

30/6 Musik på logen "Jetbone" Obs förköp av biljett gäller och pris 100 kr. Under kvällen serveras något lättare ätbart till självkostnadspris.

 

28/6   Motorklubben Sundsvalls Motorveteraner rullar i kortege in på gården kl. 19:30

Foto utställning på logen av Peter "Pecka" Öberg. Cafét öppet

 

3-30/6 Utställning på logen, fotograferna L-E Löfman och Tomas Alm. 

 

20-21/5 Konstrundan med 12 stycken medverkande konstnärer och hantverkare. Cafét öppet under helgen

 

15/4  Tunnbrödsbakning i den gamla bagarstugan. Obs FULLT

 

13/5   Musik kväll på logen med Piteå bandet Northern Indians. Obs föranmälan

 

8-9/4 Påskinspiration på logen med MaNi Inspiration. Kom, inspireras och dekorera. Obs föranmälan

 

8/4    Seans- kväll med Jessica Landgren från Östersund. Obs föranmälan

 

Kontakta mig